17   De val-na-val theorie: regressie of devolutie. Falende scheppers of piraten?

Tussen verschillende scheppingen zouden grenzen bestaan, om meerdere scheppers elk hun eigen verantwoordelijkheid en authentieke macht te laten ervaren. De grenzen tussen scheppingen zouden per ongeluk zijn geschonden of doelbewust zijn opengebroken. We hebben dan te maken met falende scheppers of piraten, of mogelijk met allebei.

Volgens een versie van deze devolutie-theorie heeft een schepper per ongeluk een deel van zijn schepping achter gelaten na een grote inademing, waarna het achtergebleven bewustzijn zich parasitair ging gedragen om te kunnen overleven. Het werden kosmische piraten.
Ammehoela, zeggen tegenstanders van die visie: dat deel bleef juist achter toen de rest naar huis kon juist omdat het zich al parasitair gedroeg en dus niet over de frequenties beschikte die voorwaarde waren om mee naar huis te kunnen.

Er zijn stromingen die het binnendringende bewustzijn beschrijven als buitenaardsen of gevallen engelen, die menselijk bewustzijn van binnenuit consumeren en steeds op zoek zijn naar nieuwe energiebronnen. Door die invasie zou menselijk bewustzijn zelf ook bij deze val betrokken zijn geraakt. De invasie zou het bewustzijn van de mens als een virus hebben besmet, waardoor ook wij nu imperialistisch en buitengewoon consumptief gedrag vertonen.

Piratenbewustzijn maakt gebruik van wormgattechnologie om scheppingen binnen te dringen. Anderen spreken van welwillende of liefdevolle ruimtebroeders- en zusters die door sterrenpoorten gaan en die ons als achtergebleven soort graag de helpende hand willen bieden. We hebben helemaal geen hulp nodig, we doen het allemaal zelf, zegt weer een ander deel. Dan kan wel zijn, beweren weer anderen, maar die hulp wordt niet geheel onbaatzuchtig geboden als je dat soms dacht. Het gaat erom te voorkomen dat wij hier de boel opblazen, een zwart gat produceren, en zo andere delen van de melkweg meesleuren in onze val.

Of er nu sprake is van een ongeluk of van luie scheppers die snel informatie willen zonder er zelf al te hard voor hoeven te werken, in elk geval heeft de mens op aarde in plaats van evolutie en vooruitgang juist de ene val in bewustzijn na de andere achter de rug.


18  Koloniale bezetting
Home